Customer Journey begeleiden

Een goede klantreis vertaalt zich in tevreden klanten. Wij brengen contactmomenten in kaart en begeleiden met het realiseren van meer klantwaarde.

Wat is een Customer Journey precies?

Een Customer Journey, ook wel klantreis genoemd, zijn alle ervaringen en stappen stappen die een klant doorloopt vanaf de eerste oriëntatie tot het gebruiken van een product of dienst. Bij het in kaart brengen van een Customer Journey denk je altijd vanuit het perspectief van de klant. Deze inventarisatie helpt om inzichtelijk te maken wat de klant meemaakt en wenst. Vervolgens kan je op basis van deze kennis een verbeterplan ontwikkelen. Hier helpen wij jou graag mee!

Welk inzicht geeft een Customer Journey?

Meer tevreden klanten, meer goei! Het is belangrijker dan ooit om je klanten een uitstekende ervaring te bieden. Een helder zicht op je Customer Journey is het het startpunt voor een succesvolle contentmarketingstrategie. Met welke doelstelling in gedachte kunnen wij jou Customer Journey begeleiden?

Optimale klantbeleving realiseren

Om de klantbeleving te optimaliseren dien je deze eerst helder te hebben. Met behulp van een Brown Paper Sessie werk je structureel uit wie je klant is, welke behoefte zij hebben en welke uitdagingen zij tegen komen in de klantreis. Wij begeleiden jou graag met het inzichtelijk maken van deze kennis, zodat de klantbeleving geoptimaliseerd wordt.

Klantbehoefte ontdekken

Je wil ontdekken welke behoefte je (potentiële) klant heeft. Om hier antwoord op te krijgen is het belangrijk om eerst vast te stellen wie deze klanten precies zijn en tot welke doelgroep zij behoren. Vervolgens is het wijs te onderzoeken via welke wijze jouw doelgroepen zich informeert en oriënteert. Ontwikkelingen in het klantgedrag schetsen de huidige klantbehoefte.

Grip op elk contactmoment

Elke fase in de Customer Journey heeft een andere informatiebehoefte. Met behulp van een of meerdere sessies helpen wij bij de ontdekking welke kanalen jullie klanten gebruiken. Deze touchpoints vormen de basis voor het effectiever inrichten van het klantcontact.

Klantprofiel maken

Iedere persona legt een andere klantreis af. Het is daarom wenselijk te ontdekken welke persona's jouw klanten typeren en welke reis zij doorlopen. Via welke touchpoints oriënteert een persona? Hoe zorg je dat een persona een klant wordt en blijft?

Wat wij doen?

We bieden flexibele veranderkracht, krijgen energie om goede ideeën om te zetten naar realisatie en zijn experts in het begeleiden van een Brown Paper Sessie. Op deze manier zorgen we voor aandacht wanneer daar intern de capaciteit, knowhow of rol niet voor beschikbaar is.

Lees meer over ons team en onze visie

Praktisch

We hebben oog voor wat werkt en haalbaar is.

Structuur

We houden overzicht en brengen onze ervaring mee.

Aandacht

We nemen de tijd voor het proces én de mensen.

Hoe begeleiden wij jouw Customer Journey?

Klanten verwachten een optimale beleving, die hen helpt hun doel te halen. Het is bovendien het voornaamste aspect waarop organisaties met elkaar concurreren. Een optimale klantbeleving is dus een must en kan je een flinke voorsprong geven in de markt waarin jij opereert.

Ben je op zoek naar een manier om de Customer Journey te verbeteren? Ons team heeft ervaring met het in kaart brengen en verbeteren van Customer Journey's. Volgens onze stapsgewijze methode maken we inzichtelijk hoe de klantreis momenteel verloopt en welke verbeteringen specifiek voor jou mogelijk zijn.

Beschrijving huidige klantreis

Het optimaliseren van de Customer Journey begint bij een helder blik op de huidige klantreis. Wie zijn onze klanten? Tot welke doelgroepen behoren zij? Hoe benaderen wij momenteel deze doelgroepen? Wij helpen jou en je team deze vragen te beantwoorden middels een interactieve Brown Paper Sessie.

Inventarisatie touchpoints

Een belangrijk element van een succesvolle Customer Journey is het effectief inzetten van content. Alle verschillende manieren waarop een klant met jouw organisatie in contact kan komen, wordt een touchpoints genoemd.

Inventarisatie verbeteringen

Een zeer belangrijke stap betreft de vraag: wat gaan we verbeteren? De eerdere inventarisatie van de huidige Customer Journer draagt bij aan een helder overzicht voor mogelijke verbeteringen. Met onze begeleiding helpen wij jou en je team om verbeter ideeën concreet te formuleren, zodat deze daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden.

Stapsgewijs verbeteringen realiseren

Wie verder wil, kijkt vooruit. Wij bieden niet alleen ondersteuning aan tijdens de sessie, maar ook kunnen wij een waardevolle rol spelen bij de realisatie van verbeteringen in jouw klantbeleving. Met een projectmatige aanpak helpen wij organisaties keuzes te maken en korte-termijn-veranderingen samen met jou op gang te brengen.

 

Samen komen we verder!

De basis van onze begeleiding is gebaseerd op samenwerking. Heb je specifieke vragen over jouw team of proces, neem dan contact op of plan een afspraak. Wij helpen je graag verder.


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

Goede begeleiding maakt het verschil!

De begeleiding van Brown Paper Sessie is een vak op zich. Vreemde ogen maken soms het verschil voor een sessie met meer inzicht en resultaat.

Praktisch met aandacht voor mens en structuur

Ons team van begeleiders hebben een praktische aanpak en kijk op zaken. Aandacht voor de menskant en proceskant gaat bij ons samen.

Meer informatie: