Processen in kaart brengen

Interactief, overzichtelijk en eenvoudig processen in kaart brengen. Dat is wat we doen. 

Waarom breng je processen in kaart?

Het in kaart brengen van een proces middels een Brown Paper Sessie kan verschillende doeleinden hebben. Er is één ding wat al deze doeleinden gemeen hebben: het levert inzichten op die bijdragen aan een verbetering van het proces.

Verbeteringen realiseren

Met behulp van een Brown Paper Sessie maak je samen met jouw team het proces inzichtelijk, zodat zowel de succesvolle als minder succesvolle processtappen helder worden. Onze expertise helpt om jou en je team tot het formuleren en realiseren van concrete verbeteracties.

Lees meer over procesverbetering

Wie doet wat binnen het proces?

Een goed draaiend proces begint bij een heldere taakverdeling. Wie is waar verantwoordelijk voor? Met behulp van een Brown Paper Sessie maak je afspraken helder in je team. Wij helpen jou graag bij het faciliteren van zo'n sessie.

Lees meer over teamsessies

Uniforme of standaard processen

Een Brown Paper Sessie is dé tool die jou helpt om processen te doorgronden, zodat deze geborgd kunnen worden. Middels een gestructureerde en heldere procesdocumentatie biedt je jouw team een houvast. Ons team heeft ervaring in het vastleggen van processen.

Lees meer over processen vastleggen

Processen beschrijven voor kwaliteitsmanagement

Je hebt een proces in kaart gebracht, maar hoe borg je de kwaliteit van het proces? Door gebruik te maken van een kwaliteitsmanagementsysteem, bijvoorbeeld conform ISO9001 of een andere certificering. Wij brengen processen in kaart en stellen tijdens deze fase kritische vragen om processen verder te optimaliseren.

Wat wij doen?

We bieden flexibele veranderkracht, krijgen energie om goede ideeën om te zetten naar realisatie en zijn experts in het begeleiden van een Brown Paper Sessie. Op deze manier zorgen we voor aandacht wanneer daar intern de capaciteit, knowhow of rol niet voor beschikbaar is.

Lees meer over ons team en onze visie

Praktisch

We hebben oog voor wat werkt en haalbaar is.

Structuur

We houden overzicht en brengen onze ervaring mee.

Aandacht

We nemen de tijd voor het proces én de mensen.

Hoe brengen wij jouw processen in kaart?

Ons team heeft ervaring met het in kaart brengen van processen. Volgens onze stapsgewijze methode maken we inzichtelijk welke informatie er al is, hoe het proces momenteel verloopt en welke verbeteringen er mogelijk zijn om het proces te verbeteren.

Onderstaande stappen geven een eerste beeld over hoe wij jouw proces in kaart gaan brengen.

 

Bestaande procesdocumentatie inventariseren

Wij brengen jouw proces in kaart, door eerst te kijken welke procesdocumentatie je al ter beschikking hebt. Deze documentatie lezen we door, zodat wij vast kunnen stellen welke informatie er nog ontbreekt en welke informatie al bruikbaar is. Deze stap geeft een eerste beeld van het proces en draagt bij aan een vliegende start bij het in kaart brengen van je proces.

Procesflow uitwerken

Met de ondersteuning van bestaande documentatie en de nieuwe input van betrokkenen uit het proces, maken wij een procesflow. Zo'n procesflow maakt het proces helder en weergeeft visueel welke stappen het proces bevat. Hiermee krijg je antwoord op de vragen: Hoe werken wij momenteel en waarom doen we dat op deze manier? Wie is er betrokken bij dit proces en welke (IT) middelen gebruiken zij?

Hoe ziet het meest ideale proces eruit?

Nadat het proces inhoudelijk helder is, denken wij met je mee om de gewenste situatie te schetsen. In deze stap ligt de focus op vragen zoals: Wat kan er anders? Waar zitten risico's? Welke processtappen kunnen efficiënter? Deze vragen worden onder onze begeleiding omgezet naar ideeën die daadwerkelijk realiseerbaar zijn binnen de organisatie.

Stapsgewijs procesverbeteringen realiseren

Ook tijdens de realisatiefase bieden wij begeleiding aan. De ideeën die bijdragen aan het verbeteren van het proces worden omgezet naar concrete acties. Om hier de juiste keuze te kunnen maken, worden de ideeën beoordeeld op: de impact die het idee heeft op het proces én de hoeveelheid tijd die het idee vereist om gerealiseerd te worden. Wij helpen bij de juiste keus en zetten verbeteringen die op korte termijn realiseerbaar zijn samen met jou op gang.

 

Samen komen we verder!

De basis van onze begeleiding is gebaseerd op samenwerking. Heb je specifieke vragen over jouw team of proces, neem dan contact op of plan een afspraak. Wij helpen je graag verder.


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

Goede begeleiding maakt het verschil!

De begeleiding van Brown Paper Sessie is een vak op zich. Vreemde ogen maken soms het verschil voor een sessie met meer inzicht en resultaat.

Praktisch met aandacht voor mens en structuur

Ons team van begeleiders hebben een praktische aanpak en kijk op zaken. Aandacht voor de menskant en proceskant gaat bij ons samen.

Meer informatie: