Begeleiding Strategie sessie

In een strategie sessie zoeken we de vraag achter de vraag. Voor directieteams of managementteam die op zoek zijn naar een manier om hun strategie te concretiseren is de Brown Paper Sessie een goed hulpmiddel. De begeleiding van een strategie sessie kun je ook aan ons uitbesteden.

Wat is een Brown Paper Sessie?

Wat is belangrijk bij een strategie sessie?

Het is belangrijk om tijdens een strategie sessie goed de kern achter de vraag te achterhalen. Alle neuzen dezelfde kant op dat is het doel. Hieronder wordt toegelicht welke vragen een rol zouden kunnen spelen bij een Brown Paper strategie sessie.

We begeleiden teams om inzicht te krijgen in vragen, problemen of denkrichtingen zoals:

  • Welke er ontwikkelingen hebben welke impact? 
  • Waar moeten we onze organisatie nog op aanpassen?
  • Hoe gaan we om met groei? Hoe blijft de samenwerking intern op orde?
  • Welke keuzes moeten we wanneer maken?

Onze aanpak

Intake

Ter voorbereiding op de strategiesessie hebben we een intake met alle teamleden. Dit geeft ons een beeld en achtergrond in jullie uitdagingen die we meenemen in de teamsessie.

Thema's en doelstellingen

Aan de hand van de intakes worden een aantal centrale thema's en doelstellingen voor de teamsessie bepaald. Deze intakes zijn online of op locatie.

Begeleiding van een Strategie Sessie

We verzorgen de begeleiding van de strategie sessie. Afhankelijk van het thema en de doelstellingen wordt de tijdsduur van de sessie(s) op aangepast. We sluiten de sessie af met concrete afspraken en zicht op de realisatiefase.

Realisatie fase

Plannen maken is mooi, maar de uiteindelijke realisatiefase bewijst of de gewenste voortgang wordt gehaald. In navolging op de strategiesessies ondersteunen we in de realisatiefase bij het inrichten van sturing op strategie. In de opvolgende sessies zetten we opnieuw een spiegel voor en kijken we concreet vooruit naar het realiseren van meer of betere voortgang.


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

Goede begeleiding maakt het verschil!

De begeleiding van Brown Paper Sessie is een vak op zich. Vreemde ogen maken soms het verschil voor een sessie met meer inzicht en resultaat.

Praktisch met aandacht voor mens en structuur

Ons team van begeleiders hebben een praktische aanpak en kijk op zaken. Aandacht voor de menskant en proceskant gaat bij ons samen.

Meer informatie: