Procesbegeleiding

Praktische begeleiding die jouw team stappen vooruit laat zetten in een proces.

Wat houdt onze procesbegeleiding in?

Processen vragen om continue monitoring en begeleiding. Procesbegeleiding is er op gericht om één persoon verantwoordelijk te houden voor het leiden en ontwikkelen van het proces. Als tweede of derde partij nemen wij graag deze rol aan. Wij zorgen ervoor dat het proces in de gaten gehouden wordt, maar er vind geen controle plaats. Wat we wel doen is het begeleiden en overzien van het proces gedurende het hele traject waarbij we naar alle losse componenten kijken met een kritische blik vanuit een adviserende rol.

Ons team beschikt over goede procesbegeleiders. Onze deskundige blik zorgt ervoor dat het proces niet stil komt te staan en dat er, waar nodig, procesverbeteringen ontstaan.

Procesbegeleiding kan gaan over:

LEAN vraagstukken

Onnodige verspillingen in bijvoorbeeld doorlooptijd of gebruikte middelen zijn te verminderen door een proces grondig te analyseren en vervolgens te verbeteren.

Lees meer over het verbeteren van LEAN vraagstukken

Verbeteringen in de organisatie

Procesverbeteringen kunnen gericht zijn op het efficiënter maken van de onderlinge samenwerking.

Lees meer over procesverbetering

Implementaties van systemen

Onze begeleiding helpt jou bij de ontdekking hoe automatisering en processen elkaar optimaal kunnen aanvullen.

Lees meer over softwaretrajecten

Optimale samenwerking

Voor organisaties die groeien is het soms zinvol om even stil te staan en te werken aan het team. Wie doet eigenlijk wat?

Lees meer over teamsessies 

Wat wij doen?

We bieden flexibele veranderkracht, krijgen energie om goede ideeën om te zetten naar realisatie en zijn experts in het begeleiden van een Brown Paper Sessie. Op deze manier zorgen we voor aandacht wanneer daar intern de capaciteit, knowhow of rol niet voor beschikbaar is.

Lees meer over ons team en onze visie

Praktisch

We hebben oog voor wat werkt en haalbaar is.

Structuur

We houden overzicht en brengen onze ervaring mee.

Aandacht

We nemen de tijd voor het proces én de mensen.

Welke begeleidingsvorm is geschikt voor jou?

Of je nu wilt leunen op onze expertise en ervaring of je wilt zelf meer in de begeleidende rol wilt stappen. Doormiddel van goede begeleiding kan je soms net even dat extra inzicht krijgen dat nodig is, hierin leveren klantgericht maatwerk gefocust op jullie vraagstuk. Daarom stemmen we van te voren af welke begeleiding het beste past bij jou vraagstuk. Hierbij maken we gebruik van de onderstaande vormen:

Bespreken van jouw proces

Als sparringspartner bespreken we samen (online/face-to-face) het proces. Verschillende tools kunnen hieraan ondersteunend zijn. Je kunt kiezen om gebruik te maken van een Brown Paper Sessie om jouw proces inzichtelijk te maken, maar het is ook mogelijk om het proces middels bijvoorbeeld een flowchart in kaart te brengen. We doen dit graag samen met jou!

Volledige procesbegeleiding

We brengen het proces in kaart, gaan op zoek naar oorzaken en vervolgens starten we met het verbeteren van het proces. Hierna maken we een plan om de continue waarborging te realiseren. Alles uiteraard in afstemming en aansluitend bij jouw organisatie.

Waarborging = key

Na de procesanalyse is waarborging essentieel. Onze ondersteuning kan goed van pas komen!
Na een trainingssessie of begeleidingstraject zoeken we contact op om te kijken of de resultaten daadwerkelijk behaald zijn. Hierdoor kun je dus zeggen dat we niet alleen over het probleem nadenken, we zetten de gedachtes ook om in actie.

Leun op onze ervaring

Je kunt leunen op onze ervaring en expertise over procesanalyses. Ons team heeft meer dan 15 jaar ervaring met procesbegeleiding binnen diverse sectoren. Voor meer informatie over onze vorige klanten en referenties

Samen komen we verder!

De basis van onze begeleiding is gebaseerd op samenwerking. Heb je specifieke vragen over jouw team of proces, neem dan contact op of plan een afspraak. Wij helpen je graag verder.


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

Goede begeleiding maakt het verschil!

De begeleiding van Brown Paper Sessie is een vak op zich. Vreemde ogen maken soms het verschil voor een sessie met meer inzicht en resultaat.

Praktisch met aandacht voor mens en structuur

Ons team van begeleiders hebben een praktische aanpak en kijk op zaken. Aandacht voor de menskant en proceskant gaat bij ons samen.

Meer informatie: