Procesbegeleiding

Processen vragen om continue monitoring en begeleiding. Procesbegeleiding is er op gericht om één persoon verantwoordelijk te houden voor het leiden en ontwikkelen van het proces. Als tweede of derde partij nemen wij graag deze rol aan. Wij zorgen ervoor dat het proces in de gaten gehouden wordt, maar er vind geen controle plaats. Wat we wel doen is het begeleiden en overzien van het proces gedurende het hele traject waarbij we naar alle losse componenten kijken met een kritische blik vanuit een adviserende rol.

Ons team beschikt over goede procesbegeleiders. Onze deskundige blik zorgt ervoor dat het proces niet stil komt te staan en dat er, waar nodig, procesverbeteringen ontstaan.

Welke begeleidingsvorm is geschikt voor jou?

Of je nu wilt leunen op onze expertise en ervaring of je wilt zelf meer in de begeleidende rol wilt stappen. Doormiddel van goede begeleiding kan je soms net even dat extra inzicht krijgen dat nodig is, hierin leveren klantgericht maatwerk gefocust op jullie vraagstuk. Daarom stemmen we van te voren af welke begeleiding het beste past bij jou vraagstuk. Hierbij maken we gebruik van de onderstaande vormen

Bespreken van jouw proces

Als sparringspartner bespreken we samen (online/face-to-face) het proces. Verschillende tools kunnen hieraan ondersteunend zijn. Je kunt kiezen om gebruik te maken van een Brown Paper Sessie om jouw proces inzichtelijk te maken, maar het is ook mogelijk om het proces middels bijvoorbeeld een flowchart in kaart te brengen. We doen dit graag samen met jou!

Volledige procesbegeleiding

We brengen het proces in kaart, gaan op zoek naar oorzaken en vervolgens starten we met het verbeteren van het proces. Hierna maken we een plan om de continue waarborging te realiseren. Alles uiteraard in afstemming en aansluitend bij jouw organisatie.

Waarborging = key

Na de procesanalyse is waarborging essentieel. Onze ondersteuning kan goed van pas komen!
Na een trainingssessie of begeleidingstraject zoeken we contact op om te kijken of de resultaten daadwerkelijk behaald zijn. Hierdoor kun je dus zeggen dat we niet alleen over het probleem nadenken, we zetten de gedachtes ook om in actie.

Ontdek het proces

We laten je het proces ontdekken. Vragen stellen helpt je verder! Heb je zelf geen vragen, dan stellen wij ze wel in een van onze spar sessies.

Leun op onze ervaring

Je kunt leunen op onze ervaring en expertise over procesanalyses. Ons team heeft meer dan 15 jaar ervaring met procesbegeleiding binnen diverse sectoren. Voor meer informatie over onze vorige klanten en referenties

Zelf doen of laten begeleiden?

Het begeleiden van processen vraagt om de juiste vaardigheden en expertise. Je gaat immers aan de slag met mensen die met elkaar samenwerken en iets willen bereiken.

Begeleiding van buiten de organisatie maakt vaak het verschil. Wil je de juiste onderwerpen bespreken? Doelen stellen en deze binnen de scope van het project behalen? Dan ben je voor begeleiding bij ons aan het juiste adres.

 

Vraagstukken tijdens procesbegeleiding

Enkele vraagstukken waar je tijdens een procesbegeleiding aan kan denken zijn:

 


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

Goede begeleiding maakt het verschil!

De begeleiding van Brown Paper Sessie is een vak op zich. Vreemde ogen maken soms het verschil voor een sessie met meer inzicht en resultaat.

Praktisch met aandacht voor mens en structuur

Ons team van begeleiders hebben een praktische aanpak en kijk op zaken. Aandacht voor de menskant en proceskant gaat bij ons samen.

Meer informatie: