Procesverbetering 

Procesverbeteringen in uw organisatie mogen niet ontbreken. Wilt u weten hoe u verbeteringen het beste aan kan pakken? Lees dan verder of neem gelijk contact op!

Je bent op zoek naar een manier om een procesverbetering door te voeren in jouw organisatie? Een proces in jouw organisatie verloopt niet optimaal? Meerdere partijen werken niet goed samen? Er is nog onvoldoende afstemming? Een Brown Paper Sessie is dan een oplossing. Doormiddel van meerdere betrokkenen bij elkaar te brengen in één sessie, kan er tot een gezamenlijke oplossing gekomen worden. Hierdoor kan de procesverbetering worden doorgevoerd. Brown Paper Sessie heeft externe begeleiders beschikbaar om de Brown Paper sessies in goede banen te leiden.

Begeleiding procesverbetering

Een Brown Paper sessie is een interactieve bijeenkomst waarin de deelnemers gezamenlijk bestaande processen in kaart brengen. Tijdens deze sessie komt aan het licht wat goed gaat binnen de organisatie en waar procesverbetering mogelijk is. Daarnaast is een Brown Paper sessie in te zetten voor evaluaties en brainstorming over het algemeen. Het aantal deelnemers aan een sessie kan variëren, maar een sessie vanaf vier personen geeft de meest waardevolle inzichten. Het is daarbij van groot belang dat de juiste collega’s betrokken zijn tijdens deze sessie. Dit om de benodigde expertises in te kunnen zetten en de daadwerkelijke procesverbetering door te kunnen voeren.

Intake

Ter voorbereiding op de workshop hebben we een intake met alle betrokken. Dit geeft ons een beeld en achtergrond in jullie uitdagingen die we meenemen in de workshop zelf.

Thema's en doelstellingen

Samen bepalen wij tijdens een fysiek of digitaal intakegesprek een aantal centrale thema's en doelstellingen voor de workshop. Concrete doelstellingen zijn belangrijk voor richting van de sessie. Deze delen we vooraf met de deelnemers. Dit zorgt voor voldoende voorbereiding bij de deelnemers van de sessie, zodat zij weten waar tijdens de Brown Paper Sessie de aandacht op zal worden gevestigd.

Begeleiding procesverbetering

Brown Paper Sessie zorgt voor de begeleiding van de sessie. Naar aanleiding van het opgestelde thema en de doelstellingen, die bepaalt zijn tijdens de intake, wordt de tijdsduur van de sessie(s) afgestemd. Vervolgens wordt de sessie ingepland en begeleid. We sluiten de sessie af met concrete afspraken en zicht op de eerste stappen van de realisatiefase.

Realisatie fase

Plannen maken is mooi, maar de uiteindelijke realisatiefase bewijst of de gewenste voortgang behaald is. De navolging op de Brown Paper Sessie vraagt om ondersteuning in de realisatiefase. Het is belangrijk dat dit aandacht krijgt om te sturen op de gewenste verbetering in de processen. Vergeet deze stap en dan is het niet mogelijk om verbetering te zien of te creëren voor de organisatie.

 

Wat wij doen?

We bieden flexibele veranderkracht, krijgen energie om goede ideeën om te zetten naar realisatie en zijn experts in het begeleiden van een Brown Paper Sessie. Op deze manier zorgen we voor aandacht wanneer daar intern de capaciteit, knowhow of rol niet voor beschikbaar is.

Lees meer over ons team en onze visie

Praktisch

We hebben oog voor wat werkt en haalbaar is.

Structuur

We houden overzicht en brengen onze ervaring mee.

Aandacht

We nemen de tijd voor het proces én de mensen.


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

Goede begeleiding maakt het verschil!

De begeleiding van Brown Paper Sessie is een vak op zich. Vreemde ogen maken soms het verschil voor een sessie met meer inzicht en resultaat.

Praktisch met aandacht voor mens en structuur

Ons team van begeleiders hebben een praktische aanpak en kijk op zaken. Aandacht voor de menskant en proceskant gaat bij ons samen.

Meer informatie: