Procesverbetering

Je bent opzoek naar een manier om een procesverbetering door te voeren in jouw organisatie? Een proces in jouw organisatie verloopt niet optimaal? Meerdere partijen werken niet goed samen? Er is nog onvoldoende afstemming?
Een Brown Paper Sessie is dan een oplossing. Doormiddel van meerdere betrokkenen bij elkaar te brengen in één sessie, kan er top een gezamenlijke oplossing gekomen worden. Hierdoor kan de procesverbetering worden doorgevoerd.

Brown paper sessie procesverbetering

Brown Paper Sessie

Een Brown Paper sessie is een interactieve bijeenkomst waarin de deelnemers gezamenlijk bestaande processen in kaart brengen. Tijdens deze sessie komt aan het licht wat goed gaat binnen de organisatie en waar procesverbetering mogelijk is. Daarnaast is een Brown Paper sessie in te zetten voor evaluaties en brainstorming over het algemeen. Het aantal deelnemers aan een sessie kan variëren, maar een sessie vanaf vier personen geeft de meest waardevolle inzichten. Het is daarbij van groot belang dat de juiste collega’s betrokken zijn tijdens deze sessie. Dit om de benodigde expertises in te kunnen zetten en de daadwerkelijke procesverbetering door te kunnen voeren.

Brown paper sessie organiseren

Begeleiding Brown Paper Sessie

Onze begeleiders ondersteunen organisaties bij benutten van een Brown Paper Sessie Workshop. Uiteraard begeleiden we de workshop met een flexibele aanpak en onderstaande stappen. Onze aanpak helpt om de juiste structuur vast te houden en 'wollige taal' om te zetten naar concrete acties.

Intake

Ter voorbereiding op de workshop hebben we een intake met alle betrokken. Dit geeft ons een beeld en achtergrond in jullie uitdagingen die we meenemen in de workshop zelf.

Thema's en doelstellingen

Aan de hand van de intakes worden een aantal centrale thema's en doelstellingen voor de workshop bepaald. We houden van concrete doelstellingen en delen deze vooraf met de deelnemers.

Begeleiding Brown Paper Workshop

We verzorgen de begeleiding van de workshop. Afhankelijk van het thema en de doelstellingen wordt de tijdsduur van de sessie(s) op aangepast. We sluiten de sessie af met concrete afspraken en zicht op de eerste stappen in de realisatiefase.

Realisatie fase

Plannen maken is mooi, maar de uiteindelijke realisatiefase bewijst of de gewenste voortgang wordt gehaald. In navolging op de strategiesessies ondersteunen we in de realisatiefase bij het inrichten van sturing op strategie. In de opvolgende sessies zetten we opnieuw een spiegel voor en kijken we concreet vooruit naar het realiseren van meer of betere voortgang.

Emiel Kort

Goede begeleiding maakt het verschil!

De begeleiding van Brown Paper Sessie is een vak op zich. Met onze begeleiding en sparsessies hebben we al veel organisaties geholpen om de Brown Paper Sessie succesvoller in te steken.

Heb je nog vragen?
Stuur dan vooral even een berichtje!

Welke vraag heb je?