Teamsessie begeleiden

Op zoek naar begeleiding voor uw teamsessie? Lees dan verder of neem gelijk contact op!

Wat is een teamsessie?

Een teamsessie wordt gehouden om even afstand te nemen van je dagelijkse werk en is goed naar je collega's kijken. Hierbij  reflecteer je vaak op wat goed gaat en wat beter kan. Door een teamsessie raakt het team steeds meer op elkaar ingespeeld waardoor het samenwerken in de toekomst efficiënter en makkelijker zal gaan. Voor een teamsessie heb je naast je collega's niet zoveel nodig. Wel is het belangrijk dat er een goede sfeer in het team heerst.

Voorbeelden van vragen, problemen of denkrichtingen in teamsessies zijn:

  • Hoe presteert ons team en waar kunnen we nog wat verbeteren?
  • Waar kan ons team nog in groeien?
  • Hoe blijft de samenwerking intern op orde?
  • Welke keuzes moeten we wanneer maken?

Wat is onze tactiek voor goede teamsessie?

Door middel van de expertise en ervaring van Brown Paper Sessie tillen we jouw team sessie naar een ander level. Door onze brede blik sturen we het team de goede kant op om het gewenste resultaat sneller te bereiken. Door de begeleiding van Brown Paper Sessie ontstaan er nieuwe connecties en verbanden binnen het team. Daarnaast faciliteren wij online team sessies zodat er ook tijdens de pandemie efficiënt samengewerkt kan blijven worden.

Het opstellen van haalbare doelen

Het is belangrijk om jezelf af te vragen wat je precies wil bereiken met de team sessie. Afwegen waar de sterke en pijnpunten liggen binnen jouw organisatie is belangrijk. De pijnpunten zetten wij om in kleine haalbare doelen. Deze doelen gaan ervoor zorgen dat het hele team ernaar streeft om deze doelen dan ook te behalen. Het halen van een doel zorgt weer voor motivatie om het volgende doel te bereiken.

Rolverdeling binnen het team

Iedereen is verschillend. De kwaliteiten en valkuilen van elke collega liggen dan ook op andere vlakken. Hierom is het belangrijk om een rolverdeling te maken op basis van ieders kwaliteiten. Een rolverdeling zorgt voor zelfverantwoordelijkheid en balans binnen een team. Balans voorkomt over- en onder prestatie onderling en ook collega's die zich normaal gesproken meer op de achtergrond bevinden krijgen een stem.

Investeren in het team

Alles wat groeit, heeft water nodig. Daarom is het belangrijk om te blijven investeren. Ofwel dat het team voldoende water krijgt om te groeien. Zonder investeringen in elkaar of in het team als geheel kost meer tijd en moeite waardoor doelen minder snel behaald worden. Een goede eerste stap om te zetten is het geven van feedback binnen het team.

Wat wij doen?

We bieden flexibele veranderkracht, krijgen energie om goede ideeën om te zetten naar realisatie en zijn experts in het begeleiden van een Brown Paper Sessie. Op deze manier zorgen we voor aandacht wanneer daar intern de capaciteit, knowhow of rol niet voor beschikbaar is.

Lees meer over ons team en onze visie

Praktisch

We hebben oog voor wat werkt en haalbaar is.

Structuur

We houden overzicht en brengen onze ervaring mee.

Aandacht

We nemen de tijd voor het proces én de mensen.

Zo gaan we met jouw team aan de slag!

 

1) Begeleiding in de voorbereidingsfase

Het voorbereiden van een Brown Paper Team Sessie heeft een aantal aandachtspunten. Het is belangrijk op zoek te gaan naar de juiste structuur, deze structuur zorgt voor een goede verloop van de sessie en maakt de sessie vaak effectiever. Deze structuur wordt door ons team ontwikkeld op basis van jouw organisatie, medewerkers, organisatie cultuur en wat je met de sessie wil bereiken.

2) Begeleiding van Brown Paper Sessie

Een Brown Paper Sessie begeleiden is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet aan de slag met een groep mensen waarbij iedereen andere emoties en gedragingen heeft. Dit zorgt bij sommige organisaties voor lastigere situaties, waarbij de sessie niet tot de kern komt. Brown Paper Sessies kunnen de begeleiding beiden en structuur om zo toch tot de kern te komen.  We kijken als eerste samen naar de voorbereiding en selecteren gespreksonderwerpen, hierdoor ontstaat de structuur. Dan vind de uiteindelijke sessie plaats. Jullie team levert de inhoud, wij zijn er puur ter ondersteuning.

3) Begeleiding tijdens de realisatiefase

Tijdens de Brown Paper Team Sessie kwam je op allemaal inzichten, knelpunten en verbeterpunten. Deze onderwerpen moeten gerealiseerd worden. Dit wordt gedaan doormiddel van een implementatieplan. Mocht u willen bieden wij ook ondersteuning in de realisatiefase.

4) Leun op onze expertise met een teamsessie begeleiden

Goede begeleiding creëert meer waarde en resultaat, doordat de deelnemers zich volledig kunnen focussen op de inhoud. Wij houden de regie, zodat knelpunten en oorzaken worden omgezet in concrete acties. Deze rangschikken wij samen met de deelnemers naar beoogd resultaat en de daarvoor benodigde inspanningen.

 


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

Goede begeleiding maakt het verschil!

De begeleiding van Brown Paper Sessie is een vak op zich. Vreemde ogen maken soms het verschil voor een sessie met meer inzicht en resultaat.

Praktisch met aandacht voor mens en structuur

Ons team van begeleiders hebben een praktische aanpak en kijk op zaken. Aandacht voor de menskant en proceskant gaat bij ons samen.

Meer informatie: