Brainstorm tips

Voor een brainstorm is het verstandig om een aantal zaken vooraf af te stemmen. Een aantal tips zijn hierbij erg handig!

  1. Brainstorm over één specifiek proces of onderwerp. Wanneer er meerdere processen of onderwerpen tegelijkertijd worden gediscussieerd ontstaat er chaos. Hou hierbij het overzicht.
  2. Deel je brainstormgroep op in kleinere groepjes en voeg deze later weer samen. Hierdoor ontstaan meer ideeën en komen de meningen van de passievere deelnemers ook aan bod.
  3. Brainstorm zonder te praten. Laat elke deelnemer zijn of haar idee opschrijven. Zo wordt iedereen gestimuleerd om de creatieve geest zijn werkt te laten doen.

Waarom een brainstormsessie?

Voor elke afdeling binnen een organisatie die op zoek is naar een manier om hun strategie te concretiseren is een brainstormsessie een handige tool. Wij van Brown Paper Sessie begeleiden teams om inzicht te krijgen in vragen, problemen of denkrichtingen zoals:

  • Welke ontwikkelingen hebben welke impact? 
  • Waar moeten we onze organisatie nog op aanpassen?
  • Hoe gaan we om met groei? Hoe blijft de samenwerking intern op orde?
  • Welke keuzes moeten we wanneer maken?

Brainstormsessie voor duidelijk inzicht, Brown Paper Sessie voor inzicht en resultaat

Onze begeleiders ondersteunen organisaties bij het uitwerken van de strategie en dagen deelnemers uit om vooral een concrete vertaalslag te maken naar het "Hoe". Onze aanpak helpt om de juiste structuur vast te houden en 'wollige taal' om te zetten naar doelstellingen en concrete jaarplannen of actieplannen.

begeleiding strategie sessie

Onze aanpak

Intake

Ter voorbereiding op de strategiesessie hebben we een intake met alle teamleden. Dit geeft ons een beeld en achtergrond in jullie uitdagingen die we meenemen in de teamsessie.

Thema's en doelstellingen

Aan de hand van de intakes worden een aantal centrale thema's en doelstellingen voor de teamsessie bepaald.

Begeleiding Strategie Sessie

We verzorgen de begeleiding van de brainstorm sessie. Afhankelijk van het thema en de doelstellingen wordt de tijdsduur van de sessie(s) op aangepast. We sluiten de sessie af met concrete afspraken en zicht op de realisatiefase.

Realisatie fase

Plannen maken is mooi, maar de uiteindelijke realisatiefase bewijst of de gewenste voortgang wordt gehaald. In navolging op de strategiesessies ondersteunen we in de realisatiefase bij het inrichten van sturing op strategie. In de opvolgende sessies zetten we opnieuw een spiegel voor en kijken we concreet vooruit naar het realiseren van meer of betere voortgang.

Waar kunnen we je mee helpen?

Ik zoek begeleiding

Haal het maximale uit jouw sessies, laat je sessie begeleiden door één van onze experts.

Jullie de inhoud, wij de regie, samen het resultaat.

Ik wil zelf aan de slag

Wat maakt een Brown Paper sessie tot een succes?

Schrijf je in voor een van onze trainingen die jouw sessie naar een next level kunnen brengen!

Ik zoek tips en tricks

Ga je zelf een sessie begeleiden en ben je op zoek naar een aantal tips?

Download onze tipsheet met zeven tips en tricks waar je op kunt letten.

Meer informatie?

Wil je weten welke begeleidingsvorm er mogelijk is voor jouw team of proces? Neem dan contact met ons of ontvang een vrijblijvende offerte!