Proces verbeteren

Wij beschikken over de juiste methode en expertise, welk proces ga jij verbeteren?

 

Waarom zou je een proces verbeteren?

Vaak wordt een proces verbetert zodra intern het gevoel ontstaat dat het huidige proces niet optimaal verloopt. Het verbeteren van processen middels een Brown Paper Sessie kan verschillende doeleinden hebben, die elk op een eigen wijze bijdragen aan de realisatie van een procesverbetering:

Kwaliteit van het proces verbeteren

Processen worden vaak verbeterd met de gedachte om de kwaliteit van het proces te verbeteren. Je doet dit door eerst te kijken waar de kwaliteit van het proces zich momenteel bevindt en waar in het proces de kwaliteit te kort komt. Een Brown Paper Sessie is een veel gebruikte methode om deze inzichten te krijgen.

Efficiënter samenwerken in een proces

Procesverbeteringen kunnen gericht zijn op het efficiënter maken van de onderlinge samenwerking. Dit kan betrekking hebben tot interne samenwerking, maar ook externe samenwerking met bijvoorbeeld leveranciers of klanten is een veel gekozen onderwerp voor een Brown Paper Sessie.

Lees meer over efficiënter samenwerken in een proces

Verminderen onnodige verspillingen

Onnodige verspillingen in bijvoorbeeld doorlooptijd of gebruikte middelen zijn te verminderen door een proces grondig te analyseren en vervolgens te verbeteren. Een Brown Paper Sessie is een handige methode die jou helpt om deze verspillingen te ontdekken, zodat vervolgens verbeteringen gerealiseerd worden.

Lees meer over procesverbeteren met lean

Optimaliseren van automatisering of software

Je proces loopt, maar hoe optimaliseer je het gebruik van automatisering of software? Wij helpen jou om de IT achter je processen te verbeteren door grondig te kijken welke mogelijkheden je huidige software biedt en welke kansen er nog open liggen. Via deze wijze maak je het mogelijk dat de IT aansluit bij de uitvoering van je meest optimale proces.

Lees meer over het optimaliseren van software

Wat wij doen?

We bieden flexibele veranderkracht, krijgen energie om goede ideeën om te zetten naar realisatie en zijn experts in het begeleiden van een Brown Paper Sessie. Op deze manier zorgen we voor aandacht wanneer daar intern de capaciteit, knowhow of rol niet voor beschikbaar is.

Lees meer over ons team en onze visie

Praktisch

We hebben oog voor wat werkt en haalbaar is.

Structuur

We houden overzicht en brengen onze ervaring mee.

Aandacht

We nemen de tijd voor het proces én de mensen.

Hoe helpen wij jouw processen te verbeteren?

Volgens onze stapsgewijze methode maakt ons team eerst inzichtelijk welke informatie over het desbetreffende proces al beschikbaar is. Vervolgens gebruiken wij deze informatie om te achterhalen hoe het proces momenteel verloopt. Deze stap draagt bij aan een het krijgen van een duidelijk beeld waar in het proces verbeteringen benodigd of gewenst zijn.

Onderstaande stappen geven een eerste beeld hoe wij met jouw proces aan het werk gaan, zodat een procesverbetering gerealiseerd wordt.

Bestaande documenten inventariseren

Wij brengen jouw proces eerst in kaart, door eerst te kijken welke procesdocumentatie je al ter beschikking hebt. Deze documentatie lezen we door, zodat wij vast kunnen stellen welke informatie er ontbreekt en welke informatie al bruikbaar is. Deze stap geeft ons een eerste beeld van het proces en draagt bij aan een vliegende start die gaat leiden tot procesverbetering.

Zicht op het huidige proces

Met de ondersteuning van bestaande documentatie en de frisse input van betrokkenen uit het proces, maken we met behulp van een Brown Paper een overzicht van het huidige proces. Hiermee verzamelen we de antwoorden op de vragen: Hoe werken wij? wie zijn er betrokken? Welke (IT) middelen gebruiken we? Waarom werken we eigenlijk zo? Deze inventarisatie is cruciaal om in de vervolgstap te kunnen beoordelen waar in het proces verbeteringen benodigd en/of gewenst zijn.

Hoe ziet het meest ideale proces eruit?

Wanneer het proces inhoudelijk helder en compleet is, is de volgende stap om te focussen op vragen zoals: Wat kan er anders? Waar zitten risico's? Welke processtappen kunnen efficiënter? Deze vragen worden onder onze begeleiding omgezet naar ideeën die daadwerkelijk realiseerbaar zijn binnen de organisatie.

Gestructureerd verbeteren

Wie verder wil, kijkt vooruit. Ook tijdens de realisatiefase bieden wij begeleiding aan. De ideeën die bijdragen aan het verbeteren van het proces worden omgezet naar concrete acties. We bepalen per verbetering de impact op het proces én de hoeveelheid effort die het idee vereist om gerealiseerd te worden. Met een projectmatige aanpak helpen we organisaties keuzes te maken en korte-termijn-veranderingen samen met jou op gang te brengen.

Samen komen we verder!

De basis van onze begeleiding is gebaseerd op samenwerking. Heb je specifieke vragen over een jouw team of proces, neem dan contact op of plan een afspraak. Wij helpen je graag verder.


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

Goede begeleiding maakt het verschil!

De begeleiding van Brown Paper Sessie is een vak op zich. Vreemde ogen maken soms het verschil voor een sessie met meer inzicht en resultaat.

Praktisch met aandacht voor mens en structuur

Ons team van begeleiders hebben een praktische aanpak en kijk op zaken. Aandacht voor de menskant en proceskant gaat bij ons samen.

Meer informatie: