Proces verbeteren

Een proces verbeteren doen wij met aandacht voor mensen en proces. Wij zorgen er voor dat organisaties niet stil blijven staan, zicht en grip krijgen op verbeteringen. Bijvoorbeeld door gebruikt te maken van een Brown Paper sessie. Hiermee krijgen wij een beter inzicht van het proces. Vervolgens starten we met de verbetering van samenwerking. Bovendien komt er vaak meer boven water dan je zou verwachten!

Hieruit halen wij concrete doelen. Deze zetten we om in meetbare acties die persoonsgericht zijn. Zodat je later kan verifiëren welke resultaten behaald zijn. Of wat er nog gedaan moet worden.

Wat is een Brown Paper Sessie?

Van inzicht naar een structureel beter proces

begeleiding managementteam: Structuur en ruimte voor maatwerk! Iedere organisatie en proces is anders. Ieder proces bestaat uit verschillende sub-processen en factoren. Hierom kijken wij met een kritisch oog naar ieder onderdeel van het proces. Met als gevolg dat wij maatwerk bieden tot in de kleinste puntjes. Daarbij maken wij gebruik van onderstaande uitgangspunten:

Voorbereiding

Goede voorbereiding is het halve werk. Daarom zorgen wij eerst voor contact met de proces gebonden individuen die hier baat bij hebben. Dit doen wij met door middel van een korte (online) intake of op locatie. Hierdoor krijgen wij zelf een beter beeld hoe de organisatie, processen en mensen binnen het bedrijf in elkaar zitten.

Teamssessie(s)

Samen werken is samen aan de slag. Hiervoor gebruiken wij post-its en bruin papier die wij halen uit onze uitgebreide gereedschapskist. Tijdens de teamsessie luisteren wij vooral naar het perspectief wat de werknemers binnen het bedrijf hebben. Daarop volgend passen wij onze eigen kennis en expertise toe om te kijken naar welke insteek wij zouden nemen met uitgang - het proces verbeteren.

De blik op vooruit!

Wie verder wilt, kijkt vooruit. Door middel van onze onze begeleiding richten we je blik op het formuleren van acties en nieuwe doelen voor de toekomst. Hierbij stellen we doelen die helpen aan de groei van jullie team en organisatie. Echter, is het belangrijk om te kijken wat ook nu speelt en proberen we deze acties te formuleren in een duidelijke tijdlijn.

Opvolging

Monitoring en opvolging van verbeteracties is essentieel om de begeleiding te doen slagen. Hierbij maken wij gebruik van online tools. Deze kunnen na de sessie nog altijd gebruikt  worden als geheugensteun, voor volgende vergaderingen of tussentijdse evaluaties. Immers gaan we voor korte en lange termijn resultaten. Want iets wat op de korte termijn werkt, kan mogelijk een ongewenst resultaat geven op de lange termijn.

Zelf doen of laten begeleiden?

Van inzicht naar overzicht en van overzicht naar actie. Doormiddel van onze hierboven genoemde werkwijzen krijg je een duidelijk inzicht. Waardoor wij vervolgens een duidelijk overzicht kunnen opstellen.

Wat als gevolg heeft dat we duidelijke acties kunnen opstellen en taken kunnen verdelen.
Kortom, we verzorgen proces verbetering van A naar Beter.

 

Vraagstukken bij procesverbetering

Vraagstukken over proces verbetering die we oppakken zijn:

 


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

Goede begeleiding maakt het verschil!

De begeleiding van Brown Paper Sessie is een vak op zich. Vreemde ogen maken soms het verschil voor een sessie met meer inzicht en resultaat.

Praktisch met aandacht voor mens en structuur

Ons team van begeleiders hebben een praktische aanpak en kijk op zaken. Aandacht voor de menskant en proceskant gaat bij ons samen.

Meer informatie: