Brown Paper Sessie

Een Brown Paper Sessie is een bijeenkomst met een groot vel bruin papier (ca. 5 bij 2 meter). Tijdens deze Brown Paper Sessie werk je met post-its, in een groep, een onderwerp of proces uit.
Je maakt hiermee inzichtelijk wat de belangrijkste activiteiten zijn binnen de processen of uit welke ideeën je brainstorm bestaat.

Aan het einde van de sessie geeft de Brown Paper voor alle betrokkenen één duidelijk overzicht. Met dit overzicht wordt tijdens of na de sessie verder gewerkt om actiepunten uit te werken.

Wat is een Brown Paper Sessie?

Waar gebruik je een Brown Paper Sessie voor?

Of je nu wilt leunen op onze expertise en ervaring of je wilt zelf meer in de begeleidende rol wilt stappen. Goede begeleiding kan je soms net even dat extra inzicht geven dat nodig is. Afhankelijk van je vraagstuk stemmen we de begeleiding af op basis onderstaande vormen.

Brainstormen

Het bruin papier is geduldig. Het is een ideaal hulpmiddel om jouw brainstorm om te zetten naar een visuele weergave van alle ideeën die er leven.

Inzicht krijgen in de praktijk

Je kunt een Brown Paper Sessie prima inzetten om met een groep mensen een onderwerp te verduidelijken. Aan de hand van bruin papier en een paar post-its werk je volgens een vast structuur het onderwerp uit. Door het stellen van vragen tijdens de sessie krijg je inzicht van je collega's hoe zij momenteel werken of wat hun ervaringen zijn met het onderwerp.

Verbeteringen in kaart brengen

Zodra je de huidige situatie hebt uitgewerkt op het bruin papier, is het maar een kleine stap naar het uitwerken van de gewenste situtatie. Hoe meer tijd en ruimte er is tijdens de sessie, hoe concreter je de verbeteringen in kaart kunt brengen. Het uitwerken van de verbeteringen naar concrete acties kan tijdens of na de sessie.

Samenwerking en communicatie verbeteren

Een Brown Paper Sessie wordt vaak ingezet om de samenwerking in één of meerdere teams te evalueren. Afhankelijk van het onderwerp wat je uit wil werken kun je ingaan op diverse thema's die bijdragen dat de samenwerking wordt verbetert. Denk aan communicatie, informatie of afstemming tussen de verschillende afdelingen of locaties.

Zelf doen of laten begeleiden?

Brown Paper Sessies begeleiden vraagt om de juiste vaardigheden en expertise. Je gaat immers aan de slag met een groep mensen die met elkaar samenwerkt en iets willen bereiken.

Begeleiding van buiten de organisatie maakt vaak het verschil. Wil je de juiste onderwerpen bespreken, grip houden op tijd en resultaat dan ben je voor begeleiding bij ons aan het juiste adres.

 

Waar kunnen we je mee helpen?

Ik zoek begeleiding

Haal het maximale uit jouw sessies, laat je sessie begeleiden door één van onze experts.

Jullie de inhoud, wij de regie, samen het resultaat.

Ik wil zelf aan de slag

Wat maakt een Brown Paper sessie tot een succes?

Schrijf je in voor een van onze trainingen die jouw sessie naar een next level kunnen brengen!

Ik zoek tips en tricks

Ga je zelf een sessie begeleiden en ben je op zoek naar een aantal tips?

Download onze tipsheet met zeven tips en tricks waar je op kunt letten.

Meer informatie?

Wil je weten welke begeleidingsvorm er mogelijk is voor jouw team of proces? Neem dan contact met ons of ontvang een vrijblijvende offerte!