Lean proces verbeteren

Benieuwd hoe je met LEAN je processen kan verbeteren. Lees dan verder of neem gelijk contact op!

Hoe verbeter je LEAN processen?

Lean proces verbeteren wordt steeds belangrijker en vaker toegepast. Omdat in ieder bedrijf processen plaatsvinden is het belangrijk om deze te optimaliseren voor hun doel - waarde toevoegen. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van de lean methode.

Deze methode bestaat uit 5 stappen die wij met jou zullen door nemen om te kijken hoe jou processen geoptimaliseerd kunnen worden. De voordelen die er voor jou inzitten is de meerwaarde die je klanten kan bieden.

Waar gebruik je een Brown paper sessie voor?

Lean proces verbeteren is iets waar we al jaren mee bezig zijn. Dit onderwerp komt in verschillende vormen en bedrijfslagen aan bod. Zodoende hebben wij al meerdere frameworks in plaats om deze processen in kaart te brengen. Voorbeelden en uitgangspunten die wij gebruiken staan hier onder vermeld.

Voorkomen van proces verspillingen

Lean is voornamelijk gefocust op het verminderen of zelfs voorkomen van verspilling. Vaak kan er in de praktijk meer verspilling voorkomen dan men verwacht. Door met een kritische blik te kijken naar het totaal proces proberen wij processen die geen waarde toevoegen te verwijderen. Met als resultaat dat het gehele proces gestroomlijnder en dus efficiënter wordt.

Werken aan in één keer goed

Wanneer een blik geworpen wordt op processen met oog om deze te verbeteren is het de bedoeling dat dit in één keer goed gaat. Door gebruik te maken van software en systemen en het leveren van maatwerk brengen we jou processen duidelijk in kaart. Hierdoor krijgen alle partijen een duidelijk beeld van wat er beter kan.

Doorlooptijd verbeteren

Door eerst te kijken naar hoe we verspillingen uit het totaal proces kunnen snijden zal de doorlooptijd verbeteren. Dit realiseren wij door gebruik te maken van het in kaart gebrachte proces. Waarna we duw mechanismen omzetten in trek mechanismes

procesdocumentatie op orde krijgen

Het ordenen en documenteren van processen van een bedrijf geeft veel rust. Het biedt niet alleen inzicht, maar ook een duidelijk communicatie middel. Bovendien gebruiken managers het als een maatstaaf voor KPI's. Wij re-modelen we het totaal proces om als doel alles op te schonen en het stof waar nodig weg te vegen.

Wat wij doen?

We bieden flexibele veranderkracht, krijgen energie om goede ideeën om te zetten naar realisatie en zijn experts in het begeleiden van een Brown Paper Sessie. Op deze manier zorgen we voor aandacht wanneer daar intern de capaciteit, knowhow of rol niet voor beschikbaar is.

Lees meer over ons team en onze visie

Praktisch

We hebben oog voor wat werkt en haalbaar is.

Structuur

We houden overzicht en brengen onze ervaring mee.

Aandacht

We nemen de tijd voor het proces én de mensen.

Zelf doen of laten doen?

Lean proces verbetering vraagt om de juiste vaardigheden en expertise. Het onderzoeken en snijden in processen is tijdintensief. Door een expert je te laten begeleiden kan jij je richten op andere taken binnen het bedrijf.

Wij nemen deze zorg uit handen. Door korte lijntjes te houden blijf jij altijd op de hoogte van waar we mee bezig te zijn. Mede door onze opvolging zorgen we voor lange termijn resultaten.

Vraagstukken bij LEAN


Emiel Kort
06-10877863
stuur een bericht

Goede begeleiding maakt het verschil!

De begeleiding van Brown Paper Sessie is een vak op zich. Vreemde ogen maken soms het verschil voor een sessie met meer inzicht en resultaat.

Praktisch met aandacht voor mens en structuur

Ons team van begeleiders hebben een praktische aanpak en kijk op zaken. Aandacht voor de menskant en proceskant gaat bij ons samen.

Meer informatie: