Drie aandachtspunten bij een Online Brown Paper Sessie

De afgelopen maanden is voor veel mensen en organisaties Corona een situatie van nieuwe en ongekende omvang. Veranderingen, aanpassingen, nieuwe maatregelen vraagt om anders denken. Juist in deze tijd  kan een online Brown Paper Sessie helpen om inzicht te krijgen welke impact verandering met zich meebrengt. Een Brown Paper Sessie online faciliteren is met de huidige communicatiemiddelen zoals Teams, Webex of Zoom vooral anders dan de fysieke variant. Hieronder drie aandachtspunten waar wij bij het begeleiden van een online sessie meer de aandacht voor hebben:

Wat is het doel van de online sessie?

Een goede sessie is verbonden met een gezamenlijk en helder doel. Elkaar informeren? Een discussie met elkaar voeren? Met digitale communicatie is het belangrijk om het doel van de sessie helder te hebben.
Bij een online sessie gebruiken we vaak enkele online post-its met daarop specifiek benoemt welke inzichten we met elkaar willen delen of bereiken.

Communicatie vraagt om aandacht en luisteren

Hoe lang kun jij de aandacht voor de volle 100% bij de ander houden? Zeker bij online communicaties is de afleiding voor sommige deelnemers (te) groot. Wij zorgen voor frequente mini-breaks om even van het scherm af te zijn en mensen ook even na te laten denken.
Aandacht kun je als begeleider managen, luisteren kun je stimuleren. In de rol als begeleider vatten wij veel samen om mensen het totaalplaatje te laten begrijpen.

Tijdsplanning: hou ruimte voor acties

Soms voelen online sessies als snel en gehaast. Dat heeft alles te maken met de hoeveelheid onderwerpen en de wijze waarop je de sessie indeelt.
De tijd nemen voor elkaar, het ècht met elkaar in gesprek zijn, levert vaak kwalitatief betere en dieper inzichten op.
Wij zorgen voor een effectieve tijdsplanning waarin collega's ruimte krijgen en we vooral ook de tijd nemen om inzichten om te zetten naar actiepunten

Geplaatst in Brown Paper Sessie, Online Brown Paper, Online Brown Paper Sessie.